JIJ ZET DE TOON

Jij zet de toon

(Above Rubies, maart 2015, nummer 91)

‘Huis van lofprijzing - hemelse dauw.’

Tien jaar geleden gaf God deze woorden in mijn hart. Ze spreken van dauw die zo overvloedig is dat planten voldoende vocht krijgen, haast zonder regenval. Ze spreken ook over de zegeningen die God zo graag wil geven aan een gezin dat Zijn aanwezigheid verwelkomt door lofprijzing.

Stel je voor dat Jezus aan de deur van onze huizen staat te wachten. Hij wacht om het geluid van lofprijzing te horen, lofprijzing die Hem verwelkomt. Wat hoort Hij als Hij luistert? Is het geklaag, geruzie, dwaas gedoe, kleineringen, verwarring? Of is het dankbaarheid, harmonie, dankzegging aan God en vreedzame woorden?

Zou je een huis willen hebben waarin Jezus woont? Ik geloof dat we dan moeten doen wat in Efeziërs 5:19 staat: ‘Spreek onder elkaar met psalmen en lofzangen en geestelijke liederen, zing voor de Heere en loof Hem in uw hart.’ God beslist of Hij in onze woning kan verblijven.

De Heere heeft een diep werk in ons gezin gedaan in de afgelopen paar jaar. Hij heeft ons geholpen om een huis van lofprijzing te worden, waartoe Hij ons geroepen heeft. Hij stelde ons in staat om te breken met de verwarring en wanorde die je krijgt door geruzie en geklaag. Hij heeft ons Zijn orde en Zijn vrede gegeven.

Deze verandering vindt plaats door de kracht van lofprijzing. Omdat we graag een huis willen hebben waar Gods Geest wil wonen, zijn we steeds aan het proberen om ons huis met nog meer lofprijzing aan God te vullen. Daarom hebben we voor onze kinderen muzieklessen geregeld. Zo’n zeven jaar geleden begon een lieve, jonge vrouw (die thuisonderwijs had ontvangen) bij ons thuis pianoles en fluitles te geven aan enkele van onze kinderen. Vanaf die tijd hebben we meer muziekleraren en meer muziekinstrumenten gekregen. We zochten naar muziekleraren die bij ons thuis les wilden geven, zodat we niet zelf van hot naar her hoefden te rijden. Dit gaf rust in het gezin. Ook hadden we op deze manier meer tijd voor onze wandel met de Heere, voor ons gezin en voor het omzien naar mensen die geen christen zijn. We zagen dat in veel gezinnen om ons heen hectiek was door het steeds brengen en halen van de kinderen in verband met buitenschoolse activiteiten. Door deze hectiek werd de band tussen ouders en kinderen minder en ook de eenheid in het gezin werd zwakker of ging kapot. Wij wilden dat niet zo. Daarom zijn we ook gestopt met een aantal activiteiten buitenshuis.

Ongeveer twee jaar geleden gingen onze acht kinderen samen muziek maken: Joshua op de gitaar, Daniel op de basgitaar, Stephen op de piano, Nicole op de fluit, Sarah op de trombone, Anna Joy op de viool, Rachel op de klarinet en Jonathan op de trompet. We zijn er net mee begonnen om te spelen en te zingen in kerken, bejaardenhuizen en bijeenkomsten van christenen. We geloven dat ons gezin door het spelen van hun muziek de eenheid binnen het lichaam van Christus dient. Wanneer wij God grootmaken, breken we de macht van de vijand. De Heilige Geest kan levens veranderen en eenheid en hemelse orde brengen waar onenigheid en verwarring is.

Psalm 22:4 vertelt ons dat God ‘woont onder de lofzangen van Israël.’ Met andere woorden, als het onze wens is dat de Geest van God in onze huizen woont, moeten we ervoor zorgen dat ze gevuld zijn met lofprijzing en dankzegging. Onder alle omstandigheden. 1 Thessalonicenzen 5:16-18 moedigt ons aan: ‘Verblijdt u te allen tijd. Bidt zonder ophouden. Dankt God in alles, want dit is de wil van God in Christus Jezus over u.’

Als moeder heb je de sleutel in handen voor de toon in huis. Je kunt God in je huis verwelkomen door liefdevolle en levengevende woorden, woorden opgezonden als een aangenaam dankoffer, een geurig aroma voor onze Heere. Maar als je toestaat dat de kinderen jengelen en kibbelen, blus je Gods Geest uit in je huis. Satan ziet graag gezinnen waar men het niet met elkaar eens is en overhoop ligt met elkaar. Maar, als de gezinsleden samen de Heere lofprijzen, brengen zij satans plannen in de war en dwarsbomen ze die volledig. En de vrede die alle verstand te boven gaat, vervult het huis.

Heb je je afgevraagd hoe je een huis kunt krijgen waar Gods vrede heerst, dan raad ik je aan om met het gezin God te gaan lofprijzen. Bevrijd je huis van jengelen, ruziën, klagen en kies ervoor om de Naam die boven alle Naam is te verheffen, Hem te verheffen Die genoemd wordt onze Vredevorst. Kies ervoor om God in alle omstandigheden te danken. Prent in je gezin een houding van dankbaarheid in voor de vele onverdiende zegeningen van God. Je zult merken dat de Heere krachtig gaat werken wanneer de oude, zondige houdingen en handelingen geleidelijk verdwijnen en je huis veranderd wordt in een huis van lofprijzing.

Connie Lanford, Louisiana, Verenigde Staten
Met man Les en hun acht kinderen Joshua (21), David (20), Stephen (18), Nicole (17), Sarah (16), Anna Joy (15), Rachel (13), Jonathan (10)

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Above Rubies Address

AboveRubies
Email Nancy

PO Box 681687
Franklin, TN 37068-1687

Phone : 931-729-9861
Office Hrs 9am - 5pm, M - F, CTZ